Jaarlijks “strijden” de veteranen (masters zoals ze door de ITTF worden genoemd) tegen elkaar in teams van circa 20 spelers. Dit jaar had TTV Poppel het genoegen om voor het eerst deze wedstrijd te mogen organiseren in de Vond. Elk land vaardigde 20 spelers af die op sterkte werden in gedeeld in 5 teams. Poppel had een serieuze inbreng. Koen Aernouts, Raymond Batten en Christian Pattinama wisten zich te kwalificeren voor een debuut in de Vlaamse ploeg. Aan de andere zijde streed Rico Berendsen mee voor het derde jaar in Oranje.
In het verleden won Vlaanderen met grote cijfers maar dit jaar leek het redelijk gelijk op te gaan halverwege was de voorsprong maar minimaal voor Vlaanderen (2 puntjes). Na de verzorging van de innerlijke mens liep Vlaanderen toch nog uit naar een 50-40 overwinning. De wisselbeker mocht weer mee terug in de tas van de VTTL.
Christian won in het 2e team al zijn individuele wedstrijden in de dubbel lukte dat net niet. Rico won 2 wedstrijden voor team 2 van Nederland, de onderlinge ontmoeting moest Christian tot het uiterste gaan maar hij won wel. Koen en Raymond kwamen uit voor team 5 en waren ook in prima vorm ook hun wonnen 2 matchen.
Al met al een zeer geslaagd evenement mede dankzij de inspanningen die veel leden van TTV Poppel die niet speelden leverden in voorbereidingen op vrijdag en de verzorging op zaterdag. Hopelijk mogen we weer gastheer zijn over twee jaar.

Vlaanderen wint interland tegen Nederland