Op de eerste avond van de zomer 2023 was het tijd voor de Beker van Ravels. Uiteindelijk waren er 35 fanatieke deelnemers bereid gevonden om zich maar eens te meten aan de tafeltennistafel. De Beker van Ravels is al lang ging pingpong-camping-wedstrijdje meer. Deelnemers zetten met vrienden of kennissen toch nog wel eens een tafel op om te oefenen.

Ook dit jaar was er weer afzonderlijke dames Beker te winnen. De vijf dames legden elkaar het vuur goed aan de schenen. De poule uitslag was ook tevens de einduitslag. De titel ging net als vorig jaar naar Jinte Meulemans. Winst in de spannende onderlinge confrontatie tegen Peggy bleek voldoende voor de winst. De eerste won Jinte met 11-5, daarna Peggy met 11-6 en de derde beslissende set was voor Jinte met 12-10.

1Jinte Meulemans
2Peggy Bosmans
3Jasmine Aernouts
4Ann Van Gompel
5Christel Van Rooy

In de poulefase waren er voor de mannen 7 poules waarvan er twee met een speler extra. De nummers 1 en 2 gingen naar de winnaarsronde, de andere spelers waren nog niet direct uitgeschakeld maar speelden in een eigen poule nog een knockout systeem. Er moest door het aantal deelnemers in de verliezersronde nog een tussenronde worden gespeeld dus er werd wel het nodige van de spelers verwacht. Uiteindelijk bleek in deze competitie Jay-C de sterkste hij won de finale van Patrick Poels met 3-0. Ann Van Gompel en Jasmine Aernouts haalden in deze competitie het brons. De volledige uitslag:

1Jay-C Pattinama
2Patrick Poels
3Jasmine Aernouts en Ann Van Gompel (halve finalisten)
5Maarten Van Hoof, Geert Geudens, Terence Der Kinderen, Wim Adriaansen (kwartfinalisten)
9Niek Thielemans, Nick Michielsenn, Gerard Van Ginhoven, Patrick Vosters,
Mario Schellekens, Chtristel Van Rooy, Wim Leenders, Gerry Barten
17Jan Van Beurden, Jordi Van Hees, Danny Michiels

In de winnaarsronde werd er om de andere beker gestreden en de drie bekers natuurlijk. Van de 8 poulewinnaars wisten er zes door te dringen naar de kwartfinales. De winnaar van de vorige editie Peter Broeckx ging er in de kwartfinale onderuit tegen de talentvolle Brent Der Kinderen. Door de warmte en de grote tegenstand was het al wel zeker dat hier jonge talentvolle spelers zouden overblijven en dat was ook het geval. Eerst werd er gespeeld om de derde plek. Peter Hofkens. De eerste set ging overtuigend naar Brent met 11-6, maar daarna was de tank leeg want de volgende drie sets waren voor Peter met 11-6, 11-6 en 11-4. Sander De Witte had indruk gemaakt in de kwartfinale en halve finales door ondanks in beiden een set verlies toch verdiend te winnen. In de bovenste helft van het schema was Nathan Aernouts heer en meester. Tot aan de finale had hij zelfs nog geen set prijsgegeven. De beste finale van de Beker van Ravels ooit en spannend was ie zeker. De eerste set werd het 11-8 voor Sander nadat het lang precies gelijk op was gegaan. In de tweede set was het weer Sander die aan het langste eind trok 11-9. Nathan toonde veerkracht en won de derde set ook met een miniem verschil 11-9. In de vierde set kwam Sander op een ruimere voorsprong, Nathan probeerde zich nog terug te knokken maar met 11-6 was de zege binnen.

1Sander De Witte
2Nathan Aernouts
3Peter Hofkens
4Brent Der Kinderen
5Pieter van Bouvel, Florian Popa, Hans Verbeek, Peggy Bosmans
9Jinte Meulemans, Iben Schellekens, Joost Heyns, Peter Broeckx
Geert Van Hoof, Niels Baeyens, Seppe Van Dommelen, Kenneth Claes
Sander De Witte en Jinte Meulemans winnaars Beker van Ravels