Op zaterdag 7 april 2023 kwamen er 41 duo’s in aktie tijdens de Nacht der dubbels, georganiseerd door TTK Merksplas. Een pittige bezetting want in elke poule kwamen er een of meerdere B spelers uit.

In de voorgaande editie wisten Koen en Christian iedereen te verrassen door het bereiken van de grande finale. Helaas waren Willem Merckx en zijn kompaan een paar maatjes te groot en was er een eervolle tweede plaats. Het hele seizoen sprak het duo al over een revanche in Merksplas in dit jaar. Dikwijls werden er dubbels gespeeld ter voorbereiding op deze nacht. Tegenstand kenden ze binnen de club niet. Koen is misschien wel de allerbeste dubbelaar want met wie hij ook speelt hij boekt steevast een goed resultaat en de watervlugge Christian is zelfs voor B spelers zo nu en dan niet te parreren.

Het mocht echter dit jaar niet baten ondanks de afwezigheid van Willem. In de kwartfinales vonden Koen en Christian hun Waterloo. Goede performance. Een tweetal dat ook sterk voor de dag (lees nacht) kwam waren Guy en Erik Tilemans. Guy die onvoorbereid op het laatste moment moest invallen voor de zieke Hans. Een ijzersterk koppel zo bleek want in de poulefase kwamen ze fluitend door maar de zestiende finales was ook hun eindstation. Datzelfde resultaat was aan te tekenen voor Leon en Rico. Gaandeweg de avond raakten ze beter op elkaar ingespeeld. Ze troffen echter direct na de poulefases het op papier beste koppel (B0 en B2) waarbij ze eervol met 1-3 de boot in gingen.

De Nacht der Dubbels was ook het debuut in wedstrijdverband voor de aanstormende talenten Peter en Stef. Al jarenlang als enkelspelers sterren van de Beker van Ravels, dit keer deden ze samen mee aan het tornooi buiten de gemeentegrenzen. Ze waren als een van de eerste ploegen die een set wonnen en hadden met een wat gunstigere loting ook wel de eindronden kunnen bereiken dat was wel duidelijk. Helaas moesten ze het onderspit delven in de eerste ronde van de verliezersronde.

Ook voor die verliezersronde wisten Rob & Rob zich te kwalificeren. De poulefase hadden ze zich enorm kranig geweerd. Ondanks de blessure verbeet Rob E. de pijn en bleef hij zijn maatje Rob P. trouw. Opgeven was geen optie. Ze reikten zelfs tot de halve finales en dat is een prima prestatie voor deze manschappen. Rob P. had een vooruitziende blik dat dit wel eens een zeer succesvol duo zou kunnen zijn. En dat was dus ook zo. Volgend jaar met een fitte samenstelling zouden ze nog wel eens ver kunnen geraken in het tornooi.

Wie het tornooi gewonnen heeft uiteindelijk is niet bekend. Het zal wel weer een latertje zijn geworden.

Nacht der dubbels in Mersplas editie 2023