Vandaag stond het veteranencriterium op het programma bij Nodo in Ekeren. Vijf spelers van Poppel namen deel. Twee spelers haalden het podium; Eric 3e in de C reeks en ook Koen werd 3e in de B reeks. De andere drie spelers boekten ook overwinningen maar net niet genoeg voor eremetaal. Driss werd 7e in C, Luc 6e in B en Rico 6e in de A reeks.

Het tweede deel van de zondag bestond uit een bezoek aan de kwartfinales van de ETTU cup Sokah tegen titelverdediger Dzialdowo uit Polen. Helaas moesten onze landgenoten het afleggen, het werd 0-3 voor de Polen en lijken daardoor zo goed als uitgeschakeld.
Het spel was van hoog niveau en trainer Koen heeft weer leerstof opgedaan voor de TTV Poppel. In een volle zaal waren we getuige van de navolgende wedstrijden: Taku Takakiwa (Jap), nummer 29 van de wereld in 2013) was te sterk voor Jérémy Petiot As6, ook Rajko Gommers As6 kon het niet bolwerken tegen Yang Wang (Chi), de huidige nummer 71 van de wereld. De laatste pot was de mooiste Laurens DeVos A10 was net niet opgewassen tegen de routinier Jiri Vrablik (Tsj) twee jaar geleden de nummer 127 van de wereld.
Laurens stal wel de show door zijn sterke optreden en prachtige aanvallen.

Jammer genoeg ontbrak bij de Polen de Chinees Wong Chun Ting (nummer 8 van de wereld) en was het 16 jarige mega talent uit België, Olav Kolsolosky (A22) reserve.
Vlaanderen kan trots zijn op Sokah. Nog nooit haalde een Vlaamse ploeg de kwartfinales van de ETTU.

Tafeltenniszondag voor TTV Poppel