Op 7 januari 2018 heeft Luc Timmermans zijn eerste grote prijs van dit jaar in de wacht gesleept. Het omvangrijke provinciaal kampioenschap met over alle klassen maar liefst bijna 230 deelnemers, was Luc oppermachtig in zijn klasse.

Door de intensieve trainingen het afgelopen jaar heeft Luc zich enorm verbeterd. Op zondag in de prachtige accommodatie aan de Balsakker wist hij maar liefst soeverijn de poule te winnen. Luc won alle poulewedstrijden en was door geplaatst voor de finalepoule.

In zijn eerste partij in de finalepoule gaf hij gelijk zijn visitekaartje af. Maar liefst 3-0 werd het. Daarmee was het zilver eigenlijk al veiliggesteld.

In de volgende partij ging het minder makkelijk. Het was een ware titanenstrijd die beslist moest worden in de belle.

De laatste set kende een enorm spannend verloop. 5-5, 7-7 daarna leken de zenuwen toe te slaan. Luc kwam achter met 7-9. Maar ook hier wist hij zich wonderbaarlijk terug te vechten. Het werd zelfs 9-9 en toen pakte de tegenstander de 9-10 en stond dus op matchpoint.

Luc hield zijn zenuwen in bedwang maakte 10-10 en denderde daarna door naar 12-10.

Het kampioenschap in de NG klasse was binnen.

Namens alle spelers van TTV Poppel, van harte proficiat Luc !!! Je hebt er keihard voor gewerkt en de overwinning was dikverdiend.

Op de Facebook-pagina zijn de laatste slagenwisselingen te zien van deze spannende partij.

Luc Timmermans provinciaal kampioen