Poppel A was vrij

 

04-02-2019: Poppel B – Dylan Berlaar I 10-6

Ploeg samenstelling
Hans Kersten (4 punten, rallypercentage 59,5%)
Tom Spiritus (3 punten, rallypercentage 59,8%)
Jamal Ghelali (2 punten, rallypercentage 50,7%)
Jef Bayens (1 punt, rallypercentage 43,7%)

Verslag

Dylan Berlaar kwam af met een iets wat gewijzigde samenstelling. Hun twee toppers konden vanwege blessures niet meedoen, maar of dat wezenlijk verschil zou hebben gemaakt is maar de vraag. De drie “nieuwe” spelers deden zeker niet onder voor hun en waren vastberaden om deze avond hun nipte voorsprong in de competitie te verdedigen.

Poppel B dit kalenderjaar nog ongeslagen en bezig aan een goede reeks had natuurlijk de ware revanchegevoelens. De spelers die dit seizoen de meeste punten voor de B ploeg hadden binnengehaald, Arno en Kevin, waren dit keer niet van de partij, maar dat maakte geen verschil. Kapitein deze avond, Jef Bayens, pepte zijn teamgenoten op en dat had zo zijn effect. Na een kwart wedstrijd stond er 3-1 op het scorebord en dat was beslist niet onverdiend. Halverwege de wedstrijd was de voorsprong zelfs verdubbeld en prijkten de mooie cijfers 6-2 op het bord.
Deze samenstelling was vastberaden om weer een aansprekende zege te boeken. Na driekwart wedstrijd stond het zelfs als 8-4. Jef Bayens wat onfortuinlijk in de overige partijen had de zenuwen onder controle en won het winnende punt voor Poppel 9-4. Hans Kersten in ongekende vorm won ook zijn 4e partij van de avond. En dat was wederom een fullscore voor hem net als de voorgaande week. Tom Spirtus had inmiddels ook 3 zeges op zijn naam staan en Jamal had ook 2 partijen glansrijk gewonnen.

De laatste twee partijen waren voor de statistieken en ondanks dat Jamal en Tom voorkwamen nam de concentratie iets af. Dylan Berlaar maakte daar gretig gebruik van en haalde alsnog in de enige twee belles van de avond nog twee puntjes binnen. Hierdoor is de eindstand op 10-6 gekomen.

Door deze zege is Poppel Berlaar voorbij op de ranglijst, ze staan op dit moment gedeeld 4e. Een derde plaats is nu in het zicht gekomen. Nodo en Salamander, de concurrenten voor de derde plek treffen ze op 25 februari en 4 maart a.s.