22-10-2018: TTV Poppel B – Nodo I 8-8

Ploeg samenstelling
Tom Spiritus (3 punten, rallypercentage 54,0%)
Arno Willems (2 punten, rallypercentage 51,7%)
Kevin Berendsen (2 punten, rallypercentage 48,4%)
Rob Pijnenborg (1 punt, rallypercentage 45,4%)

Verslag

Om mee te beginnen, het was vanaf de eerste tot en met de laatste minuut deze avond een spannende wedstrijd. Rob Pijnenborg maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in Poppel B. Rob vorig jaar een vaste waarde voor de A-ploeg had de nodige trainingsarbeid verricht de afgelopen maanden en dat was ook goed te merken.
Rob haalde tegen een E6 het eerste punt van de ploeg binnen en dat deed hij heel gedecideerd. De eerste set liet hij nog aan de tegenstander maar daarna maakte hij het goed af. Klasse Rob!
Na een kwart wedstrijd stond het gelijk. Ook Tom had weer eens zijn match gewonnen met stevige cijfers.
De tegenstanders hadden een tweetal sterke verdedigers waar bijna alle spelers zich vies op verkeken.
Na de helft stond Poppel met 5-3 voor. Arno, Kevin en Tom wonnen elk een partij.
Na de pauze werd er solide gespeeld en stond het na driekwart wedstrijd was de voorsprong van twee punten nog steeds een feit. Arno en Kevin pakten hun tweede punt van de avond.

Het leek er op dat de winst Poppel niet meer kon ontgaan. De laatste serie wedstrijden waren een ware thriller.
Rob kwam snel op voorsprong, liet de tegenstander vervolgens terugkomen maar pakte toch de vierde set met 11-9. Echter de belle was een setje teveel van het goede hij verloor nipt met 9-11.
Arno dacht het achtste punt binnen te halen, liep vlot uit naar 2-0 in sets maar kwam toen de man met de hamer tegen, 1-2. De vierde set herpakte hij zich keurig en won die met 12-10. Ook Arno kon deze spannende belle niet naar zich toetrekken 8-11 was tot zijn grote teleurstelling het resultaat, ineens was het weer tegen de verwachting in 7-7.

Kevin verslikte zich vervolgens in de penningmeester van de gasten, die als invaller mee was gegaan, alles kwam op Tom neer. Die maakte gelukkig het gelijkmakende punt door de zijn derde overwinning van de avond te boeken.

Wellicht waren we getuige van de spannendste wedstrijd uit de clubhistorie. Poppel B handhaaft zich in de subtop van de liga.