08-10-2018: Dylan Berlaar I – TTV Poppel B    9-7

Ploeg samenstelling
Hans Kersten (debutant, 2 punten, rallypercentage 52,14%)
Kevin Berendsen (2 punten, rallypercentage 52,07%)
Driss Bakkioui (2 punten, rallypercentage 50,4%)
Jef Bayens (debutant, 1 punt, rallypercentage 44,9%

Verslag

Met twee debutanten afreizen naar de koploper daar is lef voor nodig. En zo speelden de mannen uit Poppel. Onbevangen, veel durf en bovenal veel enthousiasme. Kevin en Driss pakten met veel overtuiging hun eerste match met 3-0, probleemloos leek het wel. Daarop volgde het debuut van Hans en Jef. Ze hadden reikhalzend uitgekeken naar deze dag, de dag waarin ze hun opwachting maakten in het beloftenteam van de TTV Poppel.
Berlaar dat in de zesde klasse uitkomt rouleert met hun 8 koppige selectie in dit team en had deze avond twee E6 spelers opgesteld. Deze mannen speelden erg sterk en zouden geen gek figuur hebben geslagen in een hogere klasse, waar ze in het verleden ook waren uitgekomen. Maar Jef en Hans kenden geen angst. Ze stonden hun mannetje wel degelijk en snoepten de heren zelfs een setje af. Verbazing en bewondering van de tegenstander voor het spel van deze debutanten uit het hoge noorden van de Kempen. Kevin en Driss pakten ook hun tweede match en Jef en Hans verkochten hun huid wederom duur. De tussenstand halverwege was 4-4.
Na de kleine pauze moesten Jef en Hans weer aan de bak. Hans maakte gehakt van zijn tegenstander en boekte zijn eerste zege in de competitie, klasse. Jef had het zwaar maar vertoonde een enorme veerkracht en concentratie. Koelbloedig won hij, in de belle, zijn allereerste wedstrijd voor de TTV Poppel. Plots stond het 4-6 voor Poppel.

De routine van de E6 spelers van Berlaar was Kevin en Driss te machtig zodat de stand weer werd gelijkgetrokken. Het was een enorm spannende wedstrijd temeer Hans alle schroom van zich wist te spelen en ook zijn tweede partij van de avond met niet mis te verstane cijfers 3-0 won. Jef was dichtbij zijn tweede zege maar moest helaas toch in de tegenstander zijn meerdere erkennen. Alles mogelijk nog bij de 7-7 stand.
Kevin moest helaas de laatste partij aan de tegenstander laten ondanks dat hij deze goed onder druk zette en eigenlijk het betere van het spel had. Driss kon de stand nog gelijktrekken. Hij kwam in sets nog terug tot 1-2 waarna de laatste set live werd “broadcast” naar de mannen in Poppel die na de training in de allergrootste spanning de wedstrijd hadden gevolgd.
Helaas wist ook Driss niet zijn laatste taaie tegenstander te verschalken zodat deze uitermate leuke, sportieve en bovenal spannende wedstrijd, de thuisploeg zag zegevieren.