19-10-2018: Poppel A – Nijlen D   6-10

Ploeg samenstelling
Rico Berendsen (3 punten, rallypercentage 56,0%)
Koen Aernouts (3 punten, rallypercentage 55,9% SB)
Arno Willems (rallypercentage 39,6%)
Eric Schopman (rallypercentage 36,2%)

Verslag

Een lastige wedstrijd. Nijlen kwam naar Poppel met een sterke equipe. Een supersub (E0) die alle vier de partijen won. Je zult maar als club gezegend zijn met zulke reserves.
De wedstrijd ging lang gelijk op pas bij in het tweede gedeelte werd het verschil gemaakt. Arno die serieus zijn conditie op peil wilde brengen had te hard getraind die dag. Eric dacht al aan de palmbonen, de lekkere cocktails op zijn aanstaande wereldreis. Dat was wel jammer ondanks dat ze geen punten konden scoren spelen deze mannen die pas dit seizoen serieus aan de bak zijn gegaan een paar puike partijen. Koen en Rico waren niet opgewassen tegen de invaller E0 van Nijlen en dat leidde tot deze ietwat vertekende score.
Luc Timmermans ontbrak in deze wedstrijd en dat was helaas teveel van het goede tegen deze sterke tegenstander.
In de twee gespeelde belles waren onze mannen helaas de minst gelukkige en dat was het eigenlijk wel wat er van deze wedstrijd te vertellen is.
Luc Pynaerts, oud Poppelaar, kon zijn geluk niet op. Nadat in het vorig seizoen hij 2x een nederlaag moest incasseren was hij nu wel de gelukkige winnaar.

19-10-2018: TTV Poppel B – Turnhout 10-6

Ploeg samenstelling
Kevin Berendsen (4 punten, rallypercentage 60,4%)
Tom Spiritus (4 punten, rallypercentage 54,8%)
Jamal Ghelali (2 punten, debutant, rallypercentage 50,5%)
Samantha van den Berg (rallypercentage 39,4% PR)

Verslag

Nogal wat commotie voor aanvang van de wedstrijd. Hans Kersten en Driss Bakkioui zouden aanvankelijk spelen maar moesten vanwege blessures afhaken. Kevin was ingevlogen als standin voor het geval Samantha teveel last van haar blessure zou hebben. Tom Spiritus was gelukkig ook beschikbaar dus kon er toch een team van 4 spelers op de been worden gebracht.
Het lang verwachte debuut deze avond van Jamal. Door andere verplichtingen kan hij dit seizoen niet zo veel spelen en trainen als hem lief is, maar de potentie is er wel degelijk. Dat liet hij dan bij zijn debuut ook maar gelijk even goed zien, 2 partijen winst en een rallypercentage van 50,5%. Wat een talent. Samantha speelde ook sterk deze avond. Ze won haar eerste sets en zal met een paar keer flink trainen ook heus wel het merendeel van de partijen gaan winnen in deze klasse. Aan techniek ontbreekt het deze linkshandige dame niet, integendeel.
Tom Spiritus en Kevin Berendsen zijn naar een paar wedstrijden deze klasse eigenlijk al ontgroeid. Ze laten ondertussen wekelijks zien dat ze eigenlijk rijp zijn om nu al een klasse hoger te gaan spelen. Eric en Arno voelen de hete adem in hun nek als het gaat om een plek in de A ploeg. Ze wonnen beiden weer alle vier partijen.