05-04-2019: Minderhout – Poppel A  n.n.g.

Ploeg samenstelling
Rico Berendsen
Koen Aernouts
Luc Timmermans
Hans Kersten

Verslag

Nog niet gespeeld

 

01-04-2019: Poppel B – Merksplas G   9-7

Ploeg samenstelling
Kevin Berendsen (3 punten, rallypercentage 53,7%)
Arno Willems (3 punten, rallypercentage 52,9%)
Eric Schopman (2 punten, rallypercentage 47,9%)
Tom Spiritus (1 punt, rallypercentage 46,7%)

Verslag

De spannendste wedstrijd allertijden, uiteindelijk scoorde Poppel “slechts” 6 punten meer dan de tegenstander, de kersverse kampioen uit de 6e klasse Merksplas. Mooier is een schitterend seizoen niet af te sluiten dan met deze overwinning. De mannen hadden er naar toe gewerkt. De tweede helft van de competitie was Poppel de allersterkste, slechts 3 verliespunten (de kampidoen had 8 verliespunten). Deze eindspurt werd ingezet, blijkbaar hadden onze mannen zoveel bijgeleerd van Koen dat ze uiteindelijk een welverdiende 3e plaats in de competitie hebben gehaald.

De achterstand was halverwege te groot. De nummers 1 en 2 hadden te weinig tegenstand om zich zorgen te maken. De zege van deze avond was er eentje om in te lijsten.

Het begon deze avond met 2 belles, Arno en Tom wonnen Arno kwam met 0-2 achter en won uiteindelijk toch nog van Guy. Tom kwam op voorsprong maar kon die tenauwernood met 11-9 in de vijfde set naar zich toetrekken. Kevin en Eric wonnen met 3-1. Een comfortabele 4-0 voorsprong dus. Maar Merksplas liet zich niet onbetuigd. Arno kwam weer met 0-2 achter maar moest nu in de belle de winst aan Sepp laten. Tom verloor met 0-3 maar daarvan waren de eerste twee ook nipte nederlagen. Kevin haalde uit door vervolgens van Peter met 3-0 te winnen. Eric had wat pech en verloor zijn partij met 1-3, laatste twee sets ook weer hardstikke spannend 9-11.

Tijd voor de rustpauze.

Arno kwam goed uit de startblokken met een 3-1 winst, Tom verslikte zich tenauwernood in Thomas 1-3. Kevin in bloedvorm na zijn optreden in de A-ploeg won met 3-1 van Sepp. Eric had weer wat pach tegen Guy 1-3 (met setjes van weer 2x 10-12). Ondertussen was de marge nog slechts 2 puntjes in het voordeel van Poppel na driekwart wedstrijd.

De thriller was nog niet voorbij. Arno pakte het 8e  punt voor Poppel door 3-1 van Thomas te winnen, daarmee de Aernouts-bokaal veiligstellend. Tom kwam op voorsprong met 2-0 tegen Peter maar toen sloegen de zenuwen in zijn palletje … 10-12, 9-11 en nog eens 10-12 en de winst ging naar Turnhout.

In de laatste twee partijen leek Kevin de winst binnen te gaan halen, hij won de eerste twee sets ruim met 11-4 en 11-6 maar toen begon de “topspinmachine” te haperen (wellicht de spanning) ook hij moest in de belle de winst aan de tegenstander laten. Alle hoop was gevestigd op Eric. De afmattende partij leek hem teveel te worden, hij kwam in de derde set op achterstand (na een 15-17). Even leek de 3e plek onze neus voorbij te gaan. Maar met een portie Haagse bluf wist hij er met 11-9 een belle uit te slepen. Je kon een speld horen vallen. Uiteindelijk in de allerlaatste set van deze enerverende avond won Eric met 11-9. De toeschouwers in de “skybox” maakten een heus vreugdendansje, het was gelukt, de kampioen was verslagen.

Wat een seizoen, wat een afsluiting #rapipower !