29-03-2019: Poppel A – Geelse I  13 – 3

Ploeg samenstelling
Rico Berendsen (4 punten, rallypercentage 64,9%)
Koen Aernouts (3 punten, rallypercentage 55,0%)
Luc Timmermans (3 punten, rallypercentage 54,3%)
Kevin Berendsen (3 punten, rallypercentage 50,0%)

Verslag

Wat een bijzondere wedstrijd was dit weer in de Vond-Arena. Normaliter zijn het Rico en Koen die met twee vingers in de neus de eerste punten binnenhalen, maar deze avond was alles anders. Ze hadden er dit keer beiden een belle voor nodig om te winnen. Ze kwamen met de schrik vrij. Luc en Kevin daarentegen wonnen hun eerste match met speels gemak.
De tweede serie wedstrijden was al even bijzonder. Rico won vrij makkelijk, maar Koen en Luc verslikten zich in de tegenstander daar was niet op gerekend maar het gebeurde. Kevin die zijn oude heer dit keer de loef af wilde steken won zijn twee match en ook zijn derde. Na driekwart wedstrijd stond het zowaar 10-2, de overwinning was weer eens een feit.
Even leek het er op dat ze de record uitslag van amper een week daarvoor zouden evenaren, maar dit keer liep Kevin tegen een nederlaag op waarmee 3 spelers van Geelse een matchke hadden gewonnen van drie verschillende spelers van Poppel.
Een of twee plaatsen stijgen op de ranglijst zit er in theorie nog wel in dus. Knappe overwinning voor “the A-team”.

 

29-03-2019: Brasgata H – Poppel B  4 – 12

Ploeg samenstelling
Tom Spiritus (4 punten, rallypercentage 58,3%)
Hans Kersten (3 punten, rallypercentage 57,7%)
Arno Willems (3 punten, rallypercentage 56,3%)
Jan van Gompel (2 punten, rallypercentage 50,8%)

Verslag

Aanvankelijk leek het erop dat Tom Spiritus moest afhanken vanwege een lelijke blessure. Maar hij vermande zich en besloot toch mee te spelen omdat er geen invallers beschikbaar waren. Een sterke ploeg was het sowieso met Hans Kersten, Arno Willems en Jan van Gompel. Ze hadden dan ook geen moeite om Brasgata in eigen huis met ruime cijfers te verslaan. Ze handhaafden zich daardoor op de zo gewenste derde plek op de ranglijst. En had was alweer de 10e zege van dit kalenderjaar voor deze uitstekend presterende B-ploeg. De mannen azen stuk voor stuk op een plekje in de hoofdmacht, maar voor volgend jaar (de B-ploeg komt dan weer in de zesde uit) moet er serieus rekening worden gehouden met een kampioenschap.
De spelers van de B-ploeg hebben overigens al een dusdanig niveau gehaald dat ze geen gek figuur slaan in de A-ploeg dus als er niet weer een rare indeling volgt zijn die ook favoriet voor een mooie prestatie.

 

30-03-2019: Jong Turnhout – Jong TTV Poppel 4 – 12

Ploeg samenstelling
Senno
Luuk
Otis
Fran

Verslag

Volgens de trainer en de voorzitter was het een meer dan dik verdiende overwinning voor Poppel. De talenten vochten voor wat ze waard waren en hebben wel aangetoond dat de “oudjes” uit de A-ploeg over een paar jaar een aantal uitstekende opvolgers zullen kennen.

Hierboven wat aktiebeelden van onze talenten.

Hieronder zien we Koen geconcentreerd kijken, hij was bijzonder tevreden over zijn pupillen