21-09-2018: TTV Poppel A – Merksplas E 10-6

Ploeg samenstelling
Rico Berendsen (3 punten, rallypercentage 56,5%)
Luc Timmermans (3 punten, rallypercentage 55%)
Koen Aernouts (2 punten, rallypercentage 54%)
Eric Schopman (2 punten, rallypercentage 49,7% PR)

Verslag

De A-ploeg was op voorhand op scherp gezet door de mannen van de B-ploeg. Er kloppen wat spelers aan de poort die graag hun opwachting willen maken. Op papier een lastige tegenstander Merksplas E. Er werd zelfs al gesproken van een “derby”. Poppel kwam voortvarend uit de startblokken en dat was zeker de verdienste van Eric Schopman. Hij won in een uitermate spannende partij van een E2 speler. Een enorme prestatie. Het gevolg was dat na een kwart van de match Poppel op een 3-1 voorsprong stond. Ook het tweede kwart van de partij werden drie punten aan het konto toegevoegd zodat halverwege het zelfs 6-2 stond. Aan een nieuw clubrecord werd stiekem gedacht.

Na driekwart wedstrijd stond het zelfs 8-4 voor Poppel. Naast Eric had Rico drie partijen gewonnen en Koen en Luc elk twee. De spanning steeg nadat Eric en Luc zelfs de stand op 10-4 brachten. Een record gloorde. Maar wellicht dat het moeten eraf was voor de overwinning zodat Merksplas nog iets terug kon doen en uiteindelijk 10-6 de eindstand was.
Een mooie partij, maar Poppel kan de borst nat maken voor de return begin volgend jaar.

17-09-2018: TTV Poppel B – Gierle M 11-5

Ploeg samenstelling
Arno Willems (3 punten, rallypercentage 59,6% PR, beste seizoensprestatie)
Kevin Berendsen (3 punten, rallypercentage 57,1% PR)
Driss Bakkioui (3 punten, rallypercentage 53,2% PR)
Tom Spiritus, debutant (2 punten, rallypercentage 54,9%)

Verslag

In een bomvolle sporthal was het de avond van de B-ploeg. De eerste thuiswedstrijd voor deze jonge gretige ploeg. Alle leden waren present en kregen een tafeltennismatch van hoog niveau voorgeschoteld. Arno, Kevin en Driss die ook vrijdag tijdens de debuutwedstrijd meededen waren van de eerste spanning bevrijd. Ze scoorden alle drie drie punten. Tom die debuteerde voor Poppel pakte zelfs 2 punten met een ongelofelijk hoog rallypercentage voor een debutant (allen Koen en Rico hadden in hun eerste match een hogere score).
Ondanks de hoge uitslag was het beslist geen makkie deze avond. In de gloednieuwe tenues waren ze wel de dik verdiende winnaar. Gierle met twee E6 spelers in hun midden konden geen vuist maken tegen ons B-team. Inmiddels staan de andere zeven spelers uit dit team al te popelen om hun opwachting te maken.
Dit belooft een mooi seizoen te gaan worden voor onze jongens. Alle vier de spelers haalden hunhoogste rallypercentage ooit.
Bovendien is deze uitslag een evenaring van de grootste overwinning van de TTV Poppel. De A-ploeg won vorig jaar drie wedstrijden met dezelfde grote cijfers.