22-02-2019: Hulshout B – Poppel A 15-1

Ploeg samenstelling
Rico Berendsen (1 punt, rallypercentage 43,5%)
Koen Aernouts (rallypercentage 38,1%)
Arno Willems (rallypercentage 37,1%)
Kevin Berendsen (rallypercentage 34,3%)

Verslag

De gedoodverfde kampioen in de 5e klasse was een paar maatjes te groot. Gelukkig kon Rico een 16-0 afstraffing voorkomen. Een vervelende wedstrijd was het allerminst. Zeer goede spelers waarvan er eentje zelfs in het verleden 1e klasse heeft gespeeld dwongen onze mannen tot een heel ander spel. Arno en Kevin kwamen eigenlijk nog het beste tot hun recht, die kozen verstandig telkens voor de aanval. De routine gaf de doorslag. Poppel won dus maar 1 wedstrijd (met 3-0 overigens) de andere gingen ruim verloren. Dertien keer was het 3-0 voor Hulshout en twee keer konden Koen en Arno een setje afsnoepen, Kevin was er nog eens een keer heel dicht bij (11-13) maar het was zoals het was.
Overigens werd de avond wel in een gezellige sfeer afgesloten alvorens aan de terugreis werd begonnen (ruim een uur onderweg).

Deze nederlaag was ingecalculeerd.

 

19-02-2019: Lille D – Poppel B 2 – 14

Ploeg samenstelling
Eric Schopman (4 punten, rallypercentage 66.3% PR & SB in de B-ploeg)
Hans Kersten (4 punten, rallypercentage 63,3%)
Tom Spiritus (4 punten, rallypercentage 58%)
Jamal Ghelali (2 punten, rallypercentage 55,1% PR)

Verslag

In spanning zat iedereen aan het thuisfront met zijn mobieltje in de hand. Voorzitter Luc was speciaal voor de verslaggeving en mental coaching afgereisd naar Lille. Overigens beschikt deze vereniging niet over de meest moderne accomodatie maar het is er beslist altijd sfeervol en gezellig. Hoe dan ook de B-ploeg werd versterkt met Eric Schopman omdat onze youngsters Kevin en Arno in de A-ploeg mogen opdraven tegen een tegenstander van het niveau waar wij ze in de toekomst naar toe zien groeien. Kortom met deze vier kornuiten op pad naar Lille is beslist geen verzwakt team integendeel het zijn één voor één strijders van de eerste tot de laatste rally.

Dat bleek ook wel onze mannen boekten in ras tempo aan een mega voorsprong. In no time was het zelfs 11-0 voor de Poppelaars, waarbij welgeteld 4 setjes aan de tegenstander waren gelaten. In de belle van de twaalfde match had Lille dan eindelijk het puntje voor de eer te pakken. Poppel nam geen gas terug en knalde zo naar de record uitslag 14-2, een evenaring van het record gevestigd in september van het vorig jaar tegen Geelse en net als toen was dit in een uitwedstrijd. Dat heet je “visitekaartje” afgeven, en daar wisten deze avond de heren met de schrikbarend hoge rallypercentages wel raad mee.

In totaliteit won de tegenstander maar 10 setjes, en dat was ook een evenaring van het clubrecord. Het rallypercentage van de hele ploeg was echter net iets hoger, namelijk 60,1% (wat een gemiddelde)

Het rallypercentage van Eric Schopman was enorm hoog. Hij is daarmee na Rico degene met het hoogste PR binnen de club. Het percentage is het op de ranglijst van de rallypercentages het 4e hoogste rallypercentage ooit uit de nog prille geschiedenis van de TTV Poppel.