11-01-2019: Poppel A-Lille B 6-10

Ploeg samenstelling
Rico Berendsen (3 punten, rallypercentage 58,7%)
Koen Aernouts (2 punten, rallypercentage 48,4%)
Luc Timmermans (1 punt, rallypercentage 46,1%)
Eric Schopman (rallypercentage 39,7%)

Verslag

Helaas begon de A ploeg niet, net als de B-broeders, met een overwinning in het nieuwe jaar. Dat was ook niet zo verwonderlijk want de favoriet voor promotie en onbetwiste nummer 2 in de competitie Lille kwam op bezoek in Poppel. Een op het oog gelijkwaardige ploeg qua klassement maar een naar eigen zeggen “valse E6” in hun gelederen. Niet dat de man vals speelde maar hij had eigenlijk een te laag klassement na zijn rentree dit jaar door de bond ingeschat op E6. Maar hij gaf de doorslag en won al zijn partijen met 3-0. Onze mannen waren er niet tegen opgewassen.

Halverwege de wedstrijd was het verschil al gemaakt, namelijk vier punten. Even leek het erop dat het een fikse afstraffing zou worden, maar de mannen van Poppel geven nooit op en toonde veerkracht. De tweede helft van de wedstrijd was keurig in evenwicht. Luc won vanavond de pechprijs. In de belle wist hij zich enorm sterk terug te knokken van een achterstand en had zelfs de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar het zat hem helaas niet mee, de voorzitter pakte 1 overwinning deze avond. Eric had met een beetje meer coaching ongetwijfeld ook punten kunnen pakken, maar dat zat er vanavond niet in. Koen won twee van zijn partijen waaronder een knappe winst in de belle van Wim Sas (E0). Rico was zoals gezegd niet opgewassen tegen Hans van Eyndt maar de andere drie partijen haalde hij toch met een ogenschijnlijk gemak binnen. En als kers op de taart kwam daardoor zijn ELO-rating weer boven de 1.000 punten grens.

In de breedte zullen we wellicht nog iets sterker moeten worden, maar vanavond toonden de Poppelaars maar weer aan dat ze niet heel ver verwijderd zijn van de top van de 5e klasse. Lille dit seizoen slechts een nederlaag tegen de schier onverslaanbare kampioenskandidaat kon toch opgelucht aan het eind van de avond zich tegoed doen aan de heerlijke traktaties van Bakkerij Aernouts.

De concurenten voor de hogere klasseringen speelden tegen elkaar en deelden de punten, daarmee blijft er voorlopig zicht op plaats 3 of 4 in de competitie. Klasse mannen !

 

07-01-2019: TTV Poppel B – Sokah J 9 -7

Ploeg samenstelling
Arno Willems (4 punten, rallypercentage 56,5%)
Hans Kersten (2 punten, rallypercentage 52,4%)
Tom Spiritus (2 punten, rallypercentage 50%)
Jamal Ghelali (1 punt, rallypercentage 49,7%)

Verslag

De wedstrijd van de belles, zo mag deze spannende wedstrijd wel omschreven worden. De eerste 7 waren allemaal belles, uiteindelijk waren 9 van de 16 belles. (6 belles was tot nu toe het record in onze historie in één wedstrijd). Poppel toonde zich daar doorslaggevend de sterkste in want er werden er 5 gewonnen. Die ene bleek net genoeg te zijn want de uitslag werd 9-7. Arno Willems scoorde deze avond 100% en het was ook Arno die de beslissende negende overwinning op het scorebord bracht.

Er was voor aanvang toch wel wat schrik voor Sokah. De mannen hadden zich van venijnige technieken of services meester gemaakt en dat gaf onze ploeg toch wel de nodige hoofdbrekens. Desalniettemin was het na een halve wedstrijd een lekkere 5-3 voorsprong. Arno en Hans brachten de voorsprong zelfs op 7-3, Jamal tegen een E4 zelfs op 8-3. De euforie was bijna fataal geworden want Sokah gaf niet op en kwam sterk terug, maar als gezegd was het winnende punt een bevrijding.

De laatste overwinning van de B-ploeg dateerde al weer van eind oktober dus dit was een uitermate goede start van het nieuwe jaar.