07-12-2018: Poppel A-Minderhout F 11-5

Ploeg samenstelling
Rico Berendsen (4 punten, rallypercentage 67%)
Luc Timmermans (3 punten, rallypercentage 54,9%)
Koen Aernouts (3 punten, rallypercentage 54,6%)
Eric Schopman (1 punt, rallypercentage 51,9%)

Verslag

Poppel A dat een goede reeks aan het neerzetten (3e opeenvolgende overwinning) is kwam vanavond in de bij aanvang van het seizoen beoogde opstelling aan de tafel. Luc Timmermans weer terug en dat was wel te merken. In de beginfase sputterde Minderhout nog wel wat tegen maar gaandeweg de avond bleek dat Poppel (met hogere klassementen) toch wel de sterkste was. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen als Eric Schopman niet zoveel pech had. Hij speelde maar liefst drie belles die hij helaas alledrie aan de tegenstander moest laten. Bij een 6-5 stand leek het er zelfs op dat Minderhout serieus tegenstand ging bieden, maar de Poppel-diesel kwam op gang en de laatste 5 wedstrijden werden allemaal gewonnen.

Een speciale avond was het voor 2 spelers van TTV Poppel. Luc Timmermans trad toe tot de club van 100 competitiewedstrijden (Koen en Rico waren hem daar al in voorgegaan) en captain Rico won zelfs zijn 100e competitiewedstrijd in de Vlaamse tafeltennisliga. Een mooie mijlpaal voor beide jubilarissen om de winterstop in te gaan.
Wie had dit gedacht 2 jaar geleden bij de ontspannen en vrijblijvende avonden in het Molenslop.

 

07-12-2018: Merksplas G – TTV Poppel B 9 -7

Ploeg samenstelling
Hans Kersten (2 punten, rallypercentage 49,6%)
Kevin Berendsen (2 punten, rallypercentage 49,1%)
Arno Willems (2 punten, rallypercentage 48,4%)
Tom Spiritus (1 punt, rallypercentage 46,8%)

Verslag

In de wellicht sterkst denkbare samenstelling van de B-ploeg reisden onze mannen af naar Merksplas. Merksplas is met hun team heer en meester in de zesde klasse van de VTTL. Ze waren tot nu toe ongeslagen en hadden alle wedstrijden ruim gewonnen. TTV Poppel was vastbesloten om een einde te maken aan de zegereeks.

Tom en Kevin openden voortvarend en brachten al snel de 0-3 voorsprong op scorebord. Dat was even slikken voor de mannen en jongedame van Merksplas. De klassementen van Merksplas waren namelijk aanmerkelijk beter. Hoewel de B-ploeg, ook door de vele mutaties in het team, niet echt aanspraak kan maken op de titel waren ze toch van plan om Merksplas het vuur aan de schenen te leggen. Na driekwart van de wedstrijd had Merksplas de leiding overgenomen mede doordat ze in drie belles net even iets meer puntjes scoorden 7-5 was het.

Hans en Arno namen het voortouw en brachten de stand weer in evenwicht. Een sensatie leek zich te openbaren. Tom verslikte zich helaas in zijn tegenstander met 1-3 hoewel de setstanden 11-13 en 12-14 een beetje sneu aan zijn neus voorbij gingen, Merksplas had een gelijkspel al veiliggesteld. In de laatste wedstrijd moest Kevin het opnemen tegen een groot Merksplas-talent. Hij kwam op 2-1 achter in sets, zette een tandje bij en won de vierde waardoor hij de vijfde belle van de avond moest spelen. Een beetje onfortuinlijk werd het 12-10 voor Merksplas in de allerlaatste set waardoor de thuisclub toch nog de volle buit opstreek.

Een mooie spannende match en halverwege het seizoen hebben de spelers van de B-ploeg al wel laten merken dat ze volgend seizoen wellicht een trede hoger kunnen gaan spelen.

Er is nog een halfjaar de tijd om de nodige visitekaartjes af te geven. Deze mannen hebben in ieder geval laten blijken dat ze het niveau goed aankunnen. (Merksplas won alle wedstrijden tot dusverre met erg ruime cijfers).