13-09-2018: Lille B – TTV Poppel A 9-7

Ploeg samenstelling
Rico Berendsen (3 punten, rallypercentage 57,0%)
Luc Timmermans (2 punten, rallypercentage 49,6%)
Koen Aernouts (1 punt, rallypercentage 47,0%)
Eric Schopman (1 punt, rallypercentage 41,8%)

Verslag

Gelijk een topper in de 5e klasse dit seizoen, het uit de vierde gedegradeerde Lille B was de tegenstander. Op papier een hele sterke formatie met een D4, E0, E2 en E6 speler. Lille heeft dit seizoen maar één doel en dat is terug promoveren naar de vierde klasse. Een makkelijker tegenstander zo bij de start zou prettiger zijn geweest.
Maar Poppel begon goed. Eric Schopman is voor dit jaar de speler van het A-team. Hij maakt een voortreffelijke ontwikkeling door en speelde zich aan het eind van het vorig seizoen behoorlijk in de kijker. Na de eerste helft keek Poppel echter ietwat met ietwat pech (2 belles gingen verloren) tegen een nipte achterstand aan, 3-5.
Na de pauze kon deze achterstand niet helemaal weggewerkt worden. Bij aanvang van de laatste twee partijen was het pas gelijk. Ondertussen hadden alle spelers van Poppel hun overwinning te pakken, Luc zelfs 2 overwinningen en Rico 3. Eric had net daarvoor de stand in evenwicht gebracht door een prachtige overwinning. Hulde voor zijn spel.
Koen ging in de laatste match helaas tenauwernood kopje onder en ook Rico was niet opgewassen tegen de speler van Lille A (uitkomend in de derde klasse) in de belle moest hij zijn meerdere erkennen zodat de wedstrijd helaas in het voordeel van de thuisploeg werd beslecht.
Evenwel een uitstekende start jammer dat niet de drie punten mee konden naar Poppel.

14-09-2018: Sokah – TTV Poppel B 11-5

Ploeg samenstelling
Kevin Berendsen (3 punten, rallypercentage 51,4%)
Arno Willemse, debutant (1 punt, rallypercentage 47,0%)
Driss Bakkioui (1 punt, rallypercentage 47,0%)
Samantha van den Berg (rallypercentage 31,3%)

Verslag

Het debuut van onze B ploeg. Op het programma een heuse verplaatsing naar Hoboken tegen Sokah. Onze onervaren ploeg moest het opnemen tegen een viertal goeie NG spelers. Al hier en daar wat ervaring opgedaan inmiddels. Een nerveus begin met een meer dan uitstekend debuut voor Arno Willemse. Alle spelers waren gebrand op een goede start maar de nervositeit was toch wel merkbaar. Na een kwart van de matchen stond onze B ploeg tegen een achterstand aan te kijken van 3-1. Het tweede kwart had dezelfde cijfers. Driss en Kevin hadden een partij gewonnen.
Samantha en Arno knokten voor wat ze waard waren. Ook Arno won zijn partij en zorgde ervoor dat de achterstand tot 4 punten bleef gehandhaafd na het derde kwart. Kevin verkleinde de achterstand tot 3 punten maar het geluk was niet aan de zijde van de Poppelse formatie. Sokah liep verder uit naar 11-4 waarna Kevin toch nog een puntje wist binnen te slepen en daarmee de eindstand op 11-5 bracht. Een fijne wedstrijd met spannende partijen (5 belles maar liefst).
Met de nodige trainingsarbeid en gewenning aan nieuwe snelle rubbers zal de terugmatch begin volgend jaar vol goede moed tegemoet kunnen worden gezien. Een prima start. De spelers coachten elkaar prima, kortom geslaagde avond was een feit.
Nu snel uitrusten want maandagavond wacht alweer de tweede wedstrijd voor de B-ploeg.