TTV Poppel heeft niet voor een sensatie kunnen zorgen in de Beker van België. Sterker nog de spelers van het Pellenbergse VMS kwamen naar de Kempen om kadootjes uit te delen.

VMS had de “angstgegner” geloot in de bekercompetitie. Niet zo zeer dat ze schrik hadden van de formatie uit Poppel, maar wel het tijdstip, maandagavond. Teams van dit kaliber, nog niet zo lang geleden uitkomende uit de 3e divisie van België speelt doorgaans in de weekenden. De maandagavonden zijn trainingsavonden, maar nu stond er een heuse bekerwedstrijd op het programma.
Daarnaast was de reis natuurlijk iets waar je niet naar uitkijkt. Bertrand afkomstig uit Namen was zelfs 3,5 uur onderweg geweest om de kleuren van VMS te verdedigen.

VMS trad aan in de sterkste opstelling. Willem van VMS had de tegenstander grondig geanalyseerd, hij wist ons feilloos alle statistieken op te noemen van de spelers van Poppel. Daarom kwam het team naar Poppel met 2 C2 spelers en zelfs een C0 speler.

De wedstrijd begon met een tegenvaller. Rico Berendsen die zo succesvol is in de competitie kreeg geen mogelijkheden om het Willem Merckx echt moeilijk te maken. 0-3 was de bittere tractatie. De tweede match moest Koen aantreden tegen Danny, de C0 speler van de bezoekers, hem overkwam het zelfde lot ook 0-3. Ondanks dat de Poppelse spelers zich kranig weerden stond er al een vervelende 0-2 op het bord. Voorzitter Luc brak de ban en maakte het als NG speler het onmogelijke te doen, hij kwam verrassend terug in de wedstrijd door de tweede set vol overtuiging te winnen. Even leek het er op dat er zich een sentatie ging afspelen in de Vond maar de gelouterde Franssprekende Bertrand had ondanks de lange reis toch de langste adem en won de partij.

De dubbel kon aan de droom van Poppel een einde maken. VMS kwam in de eerste game nogal goed weg, ze wisten ternauwernood de eerste set te winnen (12-14). Een kostbaar verlies zo zou later blijken. De tweede set pakte Koen en Rico de winst weliswaar ook nipt maar wel verdiend. De spelers van VMS die 4 klassen hoger speelden waren verbaasd dat ze zoveel moeite hadden met Poppel. De derde set leken ze korte metten te maken. Kansloos ging Poppel ten onder 5-11. Maar even zo kwam het ijzersterke duo, dat in de nacht-der-dubbels, ternauwernood de weg naar de finale was versperd door niemand minder dan Yannick Maes en Wouter Geerts, weer terug 11-5 winst alsof het een vijfdeklasser partij was. Geen toeval dus dit duo.

De laatste game ging het lang gelijk op uiteindelijk trok toch de eerste klasser aan het langste eind met 8-11, daarmee was het pleit beslecht en was de uitschakeling in het bekertoernooi een feit.

Bij een 0-4 stand mag je de wedstrijd stoppen maar, besloten werd om de overige drie wedstrijden ook te spelen. Er kon wat onbevangen en vrijer gespeeld worden, hetgeen resulteerde in nog eens drie overwinningen voor VMS.

Al met al een gezellige wedstrijdavond, met een toch wel licht teleurgestelde equipe. De uitslag 0-7 was geen verrassing. De tegenstander liet zich het heerlijke gebak van bakker Aernouts goedgevallen, en ze waren opgelucht dat ze toch met een sterkste formatie worden afgereisd naar Poppel, anders had het wél eens verkeerd kunnen aflopen.

Volgend jaar gaan we in ieder geval weer inschrijven.