Ploeg samenstelling
Rico Berendsen (4 punten, rallypercentage 60,7%)
Koen Aernouts (3 punten, rallypercentage 54,3%)
Luc Timmermans (3 punten, rallypercentage 51,8%)
Rob Pijnenborg (rallypercentage 32,0%)

Resultaat

Gierle L – TTV Poppel A 6-10

Verslag

De thuiswedstrijd was nipt gewonnen tegen Gierle. Gierle had een overwinning nodig om Poppel voorbij te stevenen op de ranglijst maar zo ver lieten de spelers van Poppel het natuurlijk niet komen.

Met de vertrouwde opstelling werd richting Gierle gereden. Op het spreekwoordelijke menu stonden maar liefst vier E6 spelers, op papier zou Gierle sterker moeten zijn maar klassementen zeggen niet alles zo ook vandaag.

Koen en Rico mochten dit keer openen en ze pakten beide resoluut de overwinning. Ook Luc deed dat in zijn eerste partij dus er was al direct een voorsprong van twee punten. Dit hield stand tot het laatste kwart van de wedstrijd. Rob verkocht zijn huid natuurlijk weer duur en scoorde exact hetzelfde rallypercentage als in de heenwedstrijd, terwijl de tegenstander toch aanmerkelijker sterker was.

Uiteindelijk werd er toch nog een grote overwinning geboekt met 6-10, Luc en Koen wonnen beiden 3 partijen, Rico won ze voor de tiende keer dit seizoen alle vier. Rob was in een aantal sets weer ontzettend dicht bij een zege, maar weer ontbrak hem het broodnodige geluk daarbij.

De overwinning van deze avond betekende ook dat Poppel zich definitief heeft ontdaan van een drietal verenigingen, Gierle, Lille en Nijlen gaan het niet meer redden om dit team voorbij te streven, langzamerhand kunnen we de focus leggen op de clubs die net boven ons staan, stijging op de ranglijst is nog maar een kwestie van tijd.

Ondertussen zijn ook de statistieken best aardig dit kalenderjaar, van de laatste 6 wedstrijden werden er 3 met ruime cijfers gewonnen, 1 gelijkgespeeld, 1 nipt verloren en tegen kampioenskandidaat uit Ekeren werd ook verloren, zei het wat geflatteerd.