Poppel A was vrij

 

25-02-2019: Nodo I – Poppel B 7 – 9

Ploeg samenstelling
Arno Willems (3 punten, rallypercentage 54,6%)
Hans Kersten (2 punten, rallypercentage 57,3%)
Jan van Gompel (2 punten, rallypercentage 52,1%)
Rob Pijnenborg (2 punten, rallypercentage 47,9%)

Verslag

Een kraker stond het op het programma. Nodo op papier veel sterker trad aan met klassementen E4, 2x E6 en NG tegenover louter NG’s van Poppel. Kapitein Rob Pijnenborg opende het bal voor Poppel met een daverende 3-0 overwinning. De toon was gezet. Hans Kersten verslikte zich in de belle tegen de sterke Veerle. De volgende twee matchen waren zeker niet minder spannend. Arno bracht Poppel weer op voorsprong en ook Jan van Gompel moest het onderspit delven in de belle, 2-2. De spanning nam niet af. Hans deed wat hij moest doen en won zijn tweede wedstrijd met 3-0, Rob moest de winst aan de tegenstander laten 3-3. De tegenstanders hadden toch meer verwacht van deze wedstrijd maar Poppel wilde daar niets van weten. Jan en Arno boekten een zege en daardoor kwam Poppel op 3-5 voorsprong. Het bleef deze avond maar gelijk opgaan. Telkens wist Nodo een van de twee matchen te winnen. 4-6 door een overwinning van Jan. 6-8 werd het door een overwinning van Arno, zijn derde van de avond met memorabele cijfers 11-2, 11-1 en 11-1. Een gelijkspel was al veiliggesteld maar “het monster” van de zesde klasse nam daar geen genoegen meer mee. De laatste wedstrijden moesten de beslissing brengen. Hans vocht als een tijger tegen Philip maar kwam telkens te kort 11-13, 12-14 en 10-12 hoe verzin je het.

Rob Pijnenborg ontplofte bijna van spanning. Maar die spanning weet hij wel mee om te gaan tegenwoordig. Hij kwam op 0-1 achter in sets, maakte gelijk met nipte cijfers 11-9, kwam op voorsprong door een winst van 12-10 (na 7-10 achter te hebben gestaan). Rob kreeg vleugels en verpletterde de tegenstander in de allerlaastste beslissende set met 11-5. Eindelijk was hij de matchwinner, daar waar hij zo lang en hard voor getraind had. Een verdiende overwinning, ware het maar nipt.

Poppel rukt daarmee op naar de 3e plaats. Die kan volgende week definitief veilig gesteld worden als ze Salamander op het programma hebben staan. Komt allen naar de “Vond-arena” om onze jongens aan te moedigen.