05-10-2018: Dessel A – TTV Poppel A 4-12

Ploeg samenstelling
Rico Berendsen (4 punten, rallypercentage 67,1% clubrecord)
Koen Aernouts (3 punten, rallypercentage 50,8%)
Arno Willems (3 punten, rallypercentage 48,4%)
Eric Schopman (2 punten, rallypercentage 52,8% PR)

Verslag

De A ploeg zonder voorzitter Luc in de opstelling toog naar Dessel. Aanvankelijk leek de strijd gelijk op te gaan. Na de 2-2 wonnen Koen en Rico ook hun 2e partij, en het leek er op dat Dessel het weer gelijk kon gaan trekken. Echter Arno Willems, debutant in de A ploeg dacht er kennelijk anders over en won zijn partij tegen een E2 speler in de belle met 14-12, mede door de enthousiaste aanmoedigingen van de ganse familie Timmermans die hem aanmoedigde. Daarna kregen onze mannen van Poppel vleugels. Eric Schopman dit seizoen nieuw in de A ploeg kon niet achterblijven en ging erg sterk spelen. In ras tempo liep Poppel uit naar maar liefst 3-11, Eric won 2 matchen, Arno nog geen zestien, was mentaal zo ontzettend sterk dat hij het kunstje nog eens twee keer herhaalde. Een 2-1 achterstand ombuigen in een winst in de belle, wat een talent. Koen de trainer van TTV Poppel zag zijn inspanning beloond en zag dat zijn puppillen enorm gegroeid waren en vergat en passant zijn vierde partij ook in winst om te zetten. Captain Rico haalde voor het eerst dit jaar de volle score in de A ploeg met een nieuw clubrecord rallypercentage.
Een prachtige overwinning 4-12, nooit eerder won de A ploeg met zulke grote cijfers, was een prima beloning. Jammer dat de A ploeg juist volgende week vrij is, in deze topvorm kunnen ze mee gaan strijden voor de promotie, inmiddels gestegen op de ranglijst naar de gedeelde 4e plaats.
Arno heeft de proeve van bekwaamheid doorstaan, de komende vijf matchen maakt hij namelijk deel uit van de A ploeg. Het seizoen is nog pril maar de talenten bij TTV Poppel dienen zich in hoog tempo aan. De TTV barst van het talent en spelers popelen om de strijd met de gevestigde orde aan te gaan. Luc, Koen en Rico bij aanvang van dit seizoen onbetwiste spelers van de A ploeg zullen zich voor 100% moeten inzetten om deze positie te handhaven.