22-03-2019: Turnhout J – Poppel A 2 – 14 (hoogste zege ooit voor de A-ploeg)

Ploeg samenstelling
Rico Berendsen (4 punten, rallypercentage 70,9%)
Luc Timmermans (4 punten, rallypercentage 59,6% PR)
Koen Aernouts (4 punten, rallypercentage 58,3%)
Kevin Berendsen (2 punten, rallypercentage 51,3% PR A-ploeg)

Verslag

Poppel kwam uitstekend uit de startblokken. Rico begon met 3-0, Koen leek ook op weg maar ging toen voornamelijk tegen zichzelf spelen maar pakte wel de volle winst in de belle. Luc won ook vrij vlot en netjes met 3-1, Kevin redde het op een haar niet in de belle. De toon was gezet. De volgende vier partijen hadden hetzelfde resultaat met als gevolg dat de ruststand 6-2 was in het voordeel van Poppel. De mannen zweepten elkaar nog eens stevig op omdat ze wel voelden dat er een grote zege mogelijk was. Nou dat was niet tegen dovemansoren want de volgende acht partijen werden allemaal in winst omgezet. De eindstand van 14-2 voor Poppel was natuurlijk reden voor een klein feestje.

 

18-03-2019: Poppel B – Hulshout C 4 – 12

Ploeg samenstelling
Hans Kersten (4 punten, rallypercentage 52,3%)
Jamal Ghelali (rallypercentage 44,4%)
Rob Pijnenborg (rallypercentage 38,6%)
Samantha van den Berg (rallypercentage 36,8%)

Verslag

Hulshout een van de topploegen uit de zesde klasse kwam op bezoek in de Vond-Arena. Op de B-ploeg lag een enorme druk, immers men wilde niet dat de ongeslagen/zegereeks doorbroken ging worden. Ondanks dat ze onwijs goed partij gaven tegen de veel hoger geklasseerde spelers van Hulshout moesten ze toch een nederlaag incasseren. Eens moet er aan zo’n reeks een einde komen. Het lijken natuurlijk stevige cijfers maar de krachtsverhoudingen waren toch nog niet zo heel groot als de uitslag doet vermoeden. Er werden door Jamal, Rob en Samantha de nodige setjes gewonnen maar de routiniers van Hulshout wisten daar uiteindelijk dan toch wel raad mee. Hans Kersten vocht zich de “ballen uit de broek” maar pakte door zijn slimme spel toch 4 overwinningen een uitermate knappe prestatie van Hans.

Helaas zat er vanavond geen winst in, maar met opgeheven hoofd mag de B-ploeg toch wel trots zijn dat ze na het nieuwjaar de schrik van de zesde klasse zijn geworden.