Poppel A vrij

 

 

04-03-2019: Poppel B – Salamander J 11-5

Ploeg samenstelling
Kevin Berendsen (4 punten, rallypercentage 66.8% PR & SB in de B-ploeg)
Hans Kersten (3 punten, rallypercentage 59,1%)
Jamal Ghelali (3 punten, rallypercentage 55,1%)
Rob Pijnenborg (1 punt, rallypercentage 44,6%)

Verslag

Voor aanvang van de wedstrijd, de zoveelste in het loodzware programma van de B-ploeg, stonden Salamander en Poppel gelijk op de 3e plaats. Met nog een aantal hele moeilijke tegenstanders in het verschiet kon de B-ploeg zich geen uitglijder permitteren.

Zonder Arno, die zijn kunsten op de lange latten in de sneeuw ging etaleren, was er toch op voorhand wat voorzichtigheid in de ploeg geslopen. Maar de mannen van deze avond wisten hun mannetje te staan.

Doch de twee mannen die in Nodo zo’n voortreffelijke prestatie hadden neergezet gingen, mogelijk teveel spanning en zenuwen, in de eerste twee partijen onderuit. Jamal Ghelali en Kevin Berendsen trokken het weer gelijk. Hans Kersten pakte gelukkig wel zijn tweede match. Bij rust zorgden Jamal en Kevin voor de comfortabele 5-3 voorsprong. Rob Pijnenborg en Hans maakten gehakt van de tegenstander en plots was daar weer het frivole terug in de ploeg. Even een concentratiemomentje het 4e punt van Salamander was een feit, maar Kevin die zich zelf oversteeg deze avond pakte resoluut het achtste punt.

Gelijkspel was al veilig gesteld. Maar zoals we wel vaker meldden, als de B-ploeg de tegenstander in hun greep heeft laten ze niet meer los, en dat was ook deze avond weer het geval. Hans, Jamal en Kevin pakte nog een zege. Kevin noteerde zelfs het allerhoogste rallypercentage in de B-ploeg dit seizoen, hij gaf dan ook geen setje prijs.

Een comfortabele derde plaats is het resultaat, maar de tafeltennissers zijn nog allerminst zeker van het “brons” de nummer 1 én 2 van de ranglijst staan nog op het programma. Ondertussen was dit al wel de 8e overwinning in successie, een uitermate bijzondere prestatie.