25-01-2019: Poppel A – Retie D 13-3

Ploeg samenstelling
Koen Aernouts (4 punten, rallypercentage 63%)
Rico Berendsen (4 punten, rallypercentage 62,7%)
Luc Timmermans (3 punten, rallypercentage 56,7%)
Kevin Berendsen (2 punten, rallypercentage 50,4%)

Verslag

Retie D is toch een geduchte tegenstander gebleken in het verleden. Nog nooit had Poppel van Retie gewonnen, maar deze avond was er eentje voor de geschiedenisboeken. Gezegd moet worden dat Retie geteisterd wordt door blessures en afwezigen in hogere ploegen zodat ze niet hun allersterkste ploeg konden opstellen maar dat nam niet weg dat ze met een goeie ploeg naar Poppel kwamen.
Bij aanvang leek het er op dat er weer een zware strijd gestreden moest worden. Poppel kwam 0-2 achter maar Koen en Rico, elkaar opzwepend voor de prestigieuze Becon-cup, trokken de stand weer gelijk. Kevin die in de eerste wedstrijd ternauwernood verloor in de belle moest ook de tweede aan de tegenstander laten (D6) maar hij was er telkens erg dichtbij. Luc maakte gelijk 3-3.
De volgende 10 matchen waren allemaal voor Poppel. Het leek alsof de mannen vleugels kregen. In de resterende partijen gaven ze in totaliteit nog maar 4 setjes prijs, dus de uitslag was dik verdiend en niet geflatteerd. De recordzege voor A-ploeg was een feit. Nog een statistiekje voor het eerst in de historie van de A ploeg scoorden alle spelers boven de 50% rallypercentage.
Koen was de absolute uitblinker deze avond met het hoogste rallypercentage, en hij nadert de nummer 1 positie voor de Aernouts-bokaal. Kevin die normaliter in de B ploeg speelt maar eens aan het grote werk mocht ruiken stelde niet teleur hij won 2 partijen met schitterend technisch spel. Niet onbelangrijk te vermelden is dat Hans en Eric de spelers hartstochtelijk aanmoedigden, misschien was dat wel de sleutel tot dit fraaie succes.

 

21-01-2019: Poppel B – Geelse K 13-3

Ploeg samenstelling
Hans Kersten (4 punten, rallypercentage 63,6% PR)
Arno Willems (4 punten, rallypercentage 62,6% PR)
Driss Bakkioui (3 punten, rallypercentage 57,4% PR)
Rob Pijnenborg (2 punten, rallypercentage 48,8%)

Verslag

Met een aantal popelende spelers aan de zijde dachten deze mannen dat ze zich maar weer eens moesten laten zien. Onder aanvoering van routinier Rob Pijnenborg bonden ze de strijd aan met Geelse K en hoe. Wat een fenomenale spel was er te bewonderen in de Vond-Arena deze avond. De ene partij was nog spannender dan de andere. Onder aanmoedigingen van veel spelers wilden ze de monsterzege van vorig jaar op Geelse evenaren.
Dat was nog bijna gelukt ook, want het werd weer een super-uitslag voor onze ploeg. Arno Willems daarvan weten weten we dat hij in grote vorm is. Hij won voor de derde keer op rij alle vier wedstrijden en heeft ondertussen een ongeslagen reeks van 14 partijen. Hans Kersten wilde niet onder doen voor de youngster en won ook alle vier partijen. Arno had een PR rallypercentage dus kon Hans niet achterblijven. Ook hij haalde een PR en dat was het hoogste rallypercentage van het hele seizoen van de B-ploeg. Driss Bakkioui, de man van staal, baarde al opzien door zijn razendsnelle herstel hij pakte maar liefst 3 overwinningen deze avond ook voor hem was een PR zijn deel. Rob Pijnenborg zag zijn noeste trainingsarbeid beloond, Rob won ook 2 partijen deze avond en zorge hoogst persoonlijk als kapitein voor het winnende punt tegen een sterke speler met een hoger klassement. Maar als Rob eenmaal zijn draai gevonden heeft maakt hij de meest spectaculiere punten. Een welverdiende 13-3 overwinning kunnen we wel stellen. De B-ploeg zou geen gek figuur slaan in de 5e klasse in deze vorm.