30-11-2018: Geelse – Poppel A

Ploeg samenstelling
Rico Berendsen (4 punten, rallypercentage 65,7&%)
Koen Aernouts (4 punten, rallypercentage 55,3%)
Eric Schopman (2 punten, rallypercentage 47,7%)
Arno Willems (rallypercentage 43%)

Verslag

Een serieuze strijd was het vanavond in het prachtige complex in Geel. Koen en Rico herhaalden beide hun huzarenstukje door weer alle 4 partijen van de avond te winnen. Rico deed het voor de tweede achtereenvolgende week ook nog eens zonder setverlies. De mannen sporen elkaar aan tot deze vorm.
Terug van weggeweest deze avond was Eric Schopman. Eric die volgens zijn zeggen op zijn bootreis naar de USA dagelijks stevig getraind had liet zijn palletje spreken. Hij speelde sterk, zag er afgetraind uit en haalde twee hele belangrijke overwinningen binnen deze avond. De geroutineerde mannen van Geelse hadden elk een sterk wapen wat lastig te bestrijden was.
Arno was de pechvogel van de avond, tegen beide E4 tegenstanders speelde hij voortreffelijk. De belles kon hij helaas niet winnend afsluiten. Tegen de E6 spelers liet hij de moed een beetje zakken ondanks dat hij toch deze avond weer aantoonde dat hij over de beste techniek beschikt van het Poppelse kwartet. De punten volgen dan doorgaans vanzelf wel een keer.
De avond was in ieder geval een goeie voorbereiding voor de beker van Antwerpen die voor volgende week en de week er op voor de teams van Poppel op de agenda prijken.

De avond werd afgesloten met frikandellen met krieken. Alleen Koen kende dit traditionele Vlaamse recept. Onze Hollanders hebben er toch van geproefd en moesten toegeven dat het een zeer smakelijke combinatie is.

 

26-11-2018: TTV Poppel B – Brasgata H 8-8

Ploeg samenstelling
Hans Kersten (4 punten, rallypercentage 57,3% PR)
Jamal Ghelali (3 punten, rallypercentage 53,6% PR)
Rob Pijnenborg (1 punt, rallypercentage 44,5%)
Jef Bayens (rallypercentage 42,9%)

Verslag

Onder het toeziend oog van sponsor Mark van Riel en zijn echtgenote trad onze B ploeg in een frisse samenstelling aan tegen de powergirls van Brasgata. Prompt na de eerste match was het serieus hard werken om de punten te vergaren.

De tegenstander gaf geen krimp en er was een gelijkopgaande wedstrijd die tot 6-6 nog in het ongewisse liet wie deze avond als sterkte uit de bus zou komen. De ene verrassing na de andere werd uit de hoed getoverd.

Hans Kersten liet wel zien dat hij volledig hersteld was en pakte de volle buit. Ook Jamal imponeerde de tegenstanders met zijn razendsnelle aanvallen maar vergalloppeerde zich in de allerlaatste E6 tegenstander. Jef Bayens stond onder hoge spanning, niemand minder dan zijn eigen zus kwam hem aanmoedigen. Hij speelde goed maar had met net even iets meer geluk ook wat punten op zijn konto kunnen schrijven.

Rob Pijnenborg had zichzelf een enorme druk opgelegd. Daar had hij in de eerste partijen veel last van echter het doel werd bereikt. Hij speelde het klaar om het verlossende 8e winstpunt persoonlijk te laten aantekenen waarmee het gelijkspel was gerealiseerd.

Klasse mannen !